Politika kolačića

Nakit Mint

Politika kolačića

Nakit Mint „COOKIE“ POLITIKA

Ko postavlja kolačiće na veb-sajt?

Kolačiće na www.nakitmint.rs postavlja Nakit Mint. Neke kolačiće postavljaju treća lica koja smo odabrali kao dobavljače.

Šta je kolačić?

Kolačić je tekstualna datoteka sa podacima koju Internet/veb-lokacije koje posećujete postavlja na Vaš uređaj. Osnovni cilj upotrebe kolačića jeste pravilno funkcionisanje veb-sajta ili njegovo poboljšanje, kao i pružanje informacija vlasniku sajta.

To je ono što bismo, drugim rečima mogli nazvati „lična karta“, a posao kolačića je da obaveštava sajt da se korisnik ponovo prijavio. Pamteći podešavanja pretraživača, informacije o prijavljivanju i sistemske informacije, korisnik dobija uslužno orijentisan i optimizovan veb-sajt.
Zašto koristimo kolačiće?

Da bismo omogućili ispravno funkcionisanje Pandora veb-sajta, ponekad postavljamo kolačiće na Vaš uređaj.

Koje se vrste kolačića koriste na www.nakitmint.rs sajtu?

Na sajtu www.nakitmint.rs koristimo sledeće vrste kolačića

Vrste kolačića

Obavezni kolačići:
Ovo su kolačići neophodni za funkcionisanje veb-aplikacije i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Koriste se za čuvanje promene stanja koje ste napravili na veb-stranici. Ovi kolačići ne prikupljaju lične podatke korisnika i ne koriste se u kobinaciji sa nekim drugim podacima koji bi se koristili za indetifikaciju posetioca sajta. Te kolačiće možete da blokirate u pregledaču, ali u tom slučaju određeni delovi veb-aplikacije možda neće raditi.

Vreme čuvanja: Koliko god je to neophodno

Analitički kolačići:
Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja, pa nam oni omogućavaju da merimo i poboljšamo rad veb-aplikacije. Ti kolačići nam govore koje su stranice najviše, a koje najmanje popularne i kako se posetioci kreću po veb-aplikaciji. Svi podaci koje ti kolačići prikupe akumuliraju se, pa su stoga anonimni. Ako ne želite da dozvolite te kolačiće, nećemo znati kad ste posetili našu veb-aplikaciju.

Vreme čuvanja: 90 dana

Marketinški kolačići:
Ove kolačiće na našoj veb-aplikaciji postavljaju marketinški partneri. Te kompanije mogu da ih koriste za definisanje profila vaših interesa kako bi Vam se na ostalim veb-stranama prikazali relevantni oglasi. Ti kolačići funkcionišu tako što na jedinstven način identifikuju Vaš pregledač i uređaj. Ako ne dozvolite ove kolačiće, na različitim veb-stranama Vam se neće prikazivati ciljni oglasi, već oglasi koji nisu iz svere Vašeg interesovanja.

Vreme čuvanja: 90 dana

Takođe, koristimo kolačiće da zapamtimo Vaše izbore:

Jezik i državu;
Vaše sopstvene kreacije;
Podešavanje pretraživača i priključke;
Čuvanje informacija o korišćenju našeg veb-sajta.

Kako Vama to pomaže?

Pamteći vaša podešavanja, ne moramo da Vas pitamo npr. iz koje ste države, svaki put kada posetite naš veb-sajt. Vaša podešavanja nam takođe govore o tome koju opremu koristite. Na ovaj način možemo da podesimo sajt tako da pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Da bismo još više optimizovali Vaše iskustvo, prikljupamo podatke o Vašem kretanju na sajtu i o njegovom korišćenju. Molimo Vas da imate u vidu da podatke prikupljamo za statističke a ne lične potrebe.

Neke kolačiće postavljaju treća lica koja smo odabrali da budu naši dobvaljači.

Kako da izbegnete i/ili izbrišete kolačiće?

Većina pretraživača prihvata kolačiće prema svojoj podrazumevanoj postavci, ali vi možete izmeniti podešavanja Vašeg pretraživača tako da ne prihvata kolačiće ili da izbriše kolačiće iz Vašeg sistema. Većina pretraživača omogućava „privatni“ režim gde se kolačići brišu nakon svake posete.

Zavisno od toga koji pretraživač koristite, podešavanje ima drugačiji naziv, a ispod možete naći najčešće pretraživače i „privatne“ režime:

Internet Explorer 8 i nove verzije; InPrivate
Firefox 3,5 i nove verzije; Private Browsing
Google Chrome 10 i novije verzije; Incognito
Safari 2 i novije verzije; Private Browsing
Opera 10.5 i novije verzije; Private Browsing

Molimo vas da pročitate odeljak za pomoć u Vašem pretraživaču radi više informacija o tome kako da podesite „privatni“ režim ili kako da izbrišete kolačiće. I dalje možete posećivati naš veb-sajt iako je Vaš pretraživač u „privatnom“ režimu, ali korisničko iskustvo možda nećete biti optimalno i neke funkcije možda ne budu radile.